Vår verksamhet

FLiNS (Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare) är en ideell organisation vid Linköpings universitet som stödjer studenter inom Politices kandidatprogrammet, fristående kurser i statsvetenskap och nationalekonomi samt masterkurser. Vi arbetar tillsammans med programrådet för att säkerställa att utbildningen håller hög kvalitet och erbjuder en rad aktiviteter och tjänster för att förbättra studentupplevelsen. Detta inkluderar resor, arbetsmarknadsevenemang, sektionstidningar och sittningar. Styrelsen, som består av studenter på programmet, väljs årligen av en valberedning och tjänstgör under ett läsår.

Under nolleperioden hjälper vi till genom att guida och stödja nyantagna studenter i deras introduktion till studentlivet. Vi ansvar också fotografering och upprätthåller kontakt med n0llan. För alla möjliga frågor, stora som små, vänligen kontakta vår kommunikatör.

För att få en mer detaljerad förståelse av vårt arbete rekommenderar vi att du tar en titt på våra styrelsemedlemmar och deras respektive ansvarsområden.


Grön sektion

Vissa sektioner vid Linköpings universitet är mer engagerade i miljöarbete än andra och kan därför titulera sig som en Grön Sektion. Vi i FLiNS kan stolt meddela att vi är med i samarbetet Gröna Sektioner. Detta innebär att vi tillsammans med andra sektioner på universitetet aktivt arbetar för en bättre miljö. Arbetet omfattar allt inom miljövänlig användning av elprodukter, användning av miljöstation, miljömärkt papper och kaffe m.m.

Vår miljöhandlingsplan beskriver åtgärder och mål för att förbättra miljöarbetet under verksamhetsåret. Det innehåller konkreta åtgärder inom områden som avfallshantering, energiförbrukning och hållbara evenemang. Läs vår miljöhandlingsplan för 21/22 här

Ansvarig för Grön Sektion inom FLiNS är vår AMO (arbetsmiljöombud). För förslag eller annan kontakt inom ämnet kan du maila till amo@flins.org.


FLiNS-resan


Engagera dig i FLiNS!

Ett engagemang i FLiNS är något som tar en del tid vid sidan av studierna, men som samtidigt ger tillbaka otroligt mycket. Något som är gemensamt för i princip allt engagemang inom FLiNS är att du har väldigt roligt. Dessutom är det en väldigt bra erfarenhet inför arbetslivet.

Efter att du är klar med din utbildning är det dags att börja gå på jobbintervjuer. En vanlig fråga många får då är vad man har gjort under sin studietid. Det är då en enorm fördel att kunna berätta att man varit engagerad inom FLiNS, oavsett vad man har gjort. Detta visar att man också klarar av mer än bara studier!