Kårhus och studentställen

Alla roliga aktiviteter under och efter nollningen äger oftast rum i våra fantastiska kårhus och festlokaler. För att ge dig en bättre bild av vad som väntar, här är en översikt över Linköpings universitets kårhus och pubar, samt vad de har att erbjuda:

KårallenNära blå havet finns Campus största och stora kärlek, Kårallen. Här kör vi kravall, dvs- krav på overall och festligheter öppnar upp längs med hela byggnaden varje lördag, och ibland torsdagar. Det är även i Kårallen som du hittar FLiNS kära sektionsrum STaten.

Kårhuset kollektivet, KK Nära blå havet finns Campus största och stora kärlek, Kårallen. Här kör vi kravall, dvs- krav på overall och festligheter öppnar upp längs med hela byggnaden varje lördag, och ibland torsdagar. Det är även i Kårallen som du hittar FLiNS kära sektionsrum STaten.

Flamman Pub&Disco Beläget i en källare i bostadsområdet Flamman. Här hålls pubkväll varje onsdag där deras berömda flammanburgare serveras, såklart till studentvänliga priser! På fredagar och lördagar förvandlas lokalen till ett dansgolv där man kan dansa natten lång. 

Ryds herrgård, HG Mitt i Ryd hittar du kårhuset HG där du kan du umgås med klasskamrater, ta nåt gott och dricka och kanske spela något spel. Här hålls även sittningar och även andra arrangemang, så håll utkik!

ÖratKårhuset örat ligger vid Campus US och erbjuder cafe, mysiga pluggplatser och festlokal. 

VilleVallaBland irrblossets område finner du VilleValla pub, som impar stort på sitt stora utbud av öl. Utöver det finner du trevlig personal och en massa sällskapsspel, enkel mat och avslappnat häng. Kan en student önska sig något mer?


Matställen på campus

Ibland händer det att man glömmer matlåda, då kan vi skatta oss lyckliga över det fantastiska matutbud som campus har att erbjuda. Här hittar du bland annat restauranger som Zodiaken, Fresh market och EAT street food. 

Vi vill också introducera dig till ordet klägg – som står för “Kaffetillägg” som säljs i Baljan vilket ligger i C-huset på nedersta våningen. Byttan erbjuder samma sak och ligger på entreplan i SH (Studenthuset). 


Campuskarta Valla

Det är inte lätt att hitta på campus de första dagarna på universitetet, men för att förbereda dig riktigt ordentligt kan det vara bra att orientera sig redan innan. Det kan du göra genom att besöka LiUs egna digitala campuskarta där du även kan använda sökfunktionen för att hitta specifikt vilken sal du ska besöka. Digitala LiU-kartan hittar du här.


Sporta på LiU

Att tillbringa hela dagen med att plugga vid skolbänken kan kännas lite enformigt, då det är en utmärkt idé att utnyttja sportmöjligheterna som finns, för att få röra på sig emellanåt. På Campus Valla hittar du bland annat Campushallen som erbjuder ett brett utbud av idrotts-och träningsmöjligheter för studenter på universitetet. Campushallen är även utrustad med banor som kan bokas, där kan du samla kompisgänget och spela en runda badminton eller fotboll m.m. Utöver det finns även Nordiq Wellness runtom i Linköping som erbjuder gymkort för bra studentpriser. Detta ger dig tillgång till alla deras gym över hela Sverige.

Sen får vi inte glömma vår alldeles egna aktivitetsutskott PUMP – Polkand Med Puls. Detta härliga gäng anordnar olika aktiviteter under läsåret som ni absolut inte vill missa. För att ta del av deras kommande aktiviteter rekommenderar vi att ni följer deras instagram här.


Checklista för dig som är antagen