Som i alla större studentstäder kan det vara svårt att hitta en bostad i början av terminen. Därför har vi samlat ihop lite tips och information om vart studenter kan tänkas bo i Linköping och hur man lättast får tag i en lägenhet. Om du inte lyckas få tag i en lägenhet så ställer FBI tillsammans med faddrar såklart upp och ser till att du får tak över huvudet de första veckorna.

Källor till boende

Studentbostäder
 – Ställ dig i kö så fort du kan. Ingen hyra under juni/juli.

StångåstadenDet största bostadsbolaget i Linköping.

Facebookgruppen Lägenheter i LinköpingHär dyker det titt som tätt upp annonser om uthyrning av rum och lägenheter i andra hand eller byten av lägenheter. Om man vill bo i ett kollektiv är detta en utmärkt plats att koll på.

ledigalägenheter.se – På en hemsida som heter Lediga Lägenheter finns länkar till flera olika hyresvärdar.

www.linkoping.sePå kommunens hemsida finns en lista med samtliga privata hyresvärdar i staden.

Blocket bostadPå Blocket är det många som har fått tag på hyresrätter i både första och andra hand i bland annat Vasastaden.

www.hemnet.seFör den som är sugen på att köpa en bostadsrätt finns mycket att erbjuda på Hemnet.

Områden

Ryd

Stadens största studentområde lockar den som vill ha närhet till campus, hemköp i Ryds centrum och Herrgården (HG, som är ett utav stadens populäraste studenthak). Här finns både studentkorridorer och lägenheter.

Flamman

Linköpings äldsta och kanske bästa studentboende. Byggnaden är allt annat än vacker men inuti finner du små mysiga korridorsrum och en gemenskap mellan dess boende som du inte finner någon annanstans.

Colonia

Krypavstånd till skolan och Linköpings fräschaste studentboende. Hyran ligger någon tusenlapp över övriga studentboenden.

Irrblosset/Valla

Studentboende som ligger perfekt till mitt emellan campus och innerstaden. Det tar lika lång tid på cykel till campus som till stan.

Skäggetorp

5 km från campus valla men fortfarande så bosätter sig många studenter här. Hyran är ofta låg och närheten till köpcentrumet Tornby (IKEA, ICA Maxi, Willys mm) lockar.

Stan

Många studenter väljer även att bosätta sig i stan. För här finns det ett stort utbud av olika sorters lägenheter. Det tar bara 15 minuter med cykel till campus från stan.